|  Mostar  |  Történelem  |  Közlekedés  |  Földrajz és éghajlat  |  Látnivalók  |  Gasztronómia  |  Szórakozás  |  Galéria  |  Térkép  |

 

 

 
 
 
Gasztronómia

A szerb konyha a keveréke a területet múltban nagymértékben befolyásoló hatalmak konyhájának: az Ottomán Birodalomnak (török konyha) és az Osztrák-Magyar Monarchiának. Különböző területekre különböző ételek jellemzőek, Koszovó környékén a piték és a török eredetű sütemények dominálnak, mint például a tulumbe és a baklave.

 

 Baklave (Foto: c3lsius bb by flickr.com)

 

 

 

Vojvodina környékén az Osztrák-magyar konyha által befolyásolt konyha a jellemző, sok tésztával, hallal és galuskával. A déli területeken a különböző borsos, paprikás húsételek uralkodnak. Mindezek felett a „legszerbebb” étel a grillezett hús, a világszerte híres cevapčića, és a különleges tejtermék a kajmak is nagy népszerűségnek örvend. Összességében a szerb konyha nagyon gazdag és mindenki talál a fogára való ételt.

 


 Készül a cevapčića (Foto: Bart0lini by flickr.com) 


 
 
 
impresszum | jogi nyilatkozat | kapcsolat                                                                                        Mostar